"A CEIPES az a szervezet, amely azokat az európai és egyetemes emberi jogi értékeket képviseli (demokrácia, tolerancia, elfogadás stb.), amiket én is teljes mellszélességgel támogatok. Hozzájárul a helyi közösségek társadalmi és gazdasági fejlődéséhez a béke, valamint az esélyegyenlőség elősegítése érdekében.

A CEIPES-re szükség van Debrecenben és környékén. Nemzetközi kapcsolatrendszerének, társadalmi nyitottságának és fiatalos lendületének köszönhetően teljesen új színt visz a hazai civil szférába. Szerintem a fiataloknak és kevésbé fiataloknak is meg kell ismerni a tevékenységét, hiszen én is sokat fejlődtem a CEIPES-nek köszönhetően: megtaláltam önmagam, kitárult előttem a világ, „európai" lettem, amely túlmutat a magyarságomon.

Király László, sajtóreferens NGM

DE Külügyi Börze 073

"A CEIPES Hungary Egyesületnél eltöltött több, mint egy év során lehetőségem nyílt megtapasztalni, milyen érzés nem csak magyarnak, de európainak is lenni egy civil szervezet munkatársaként. Rengeteg új ismerősre tettem szert, akik a lehető legkülönfélébb területek szakemberei, és biztos segítséget nyújthatnak jövőbeli terveim megvalósításában.

Emellett számos nemzetközi lehetőséggel élhettem, ahol személyiségem és világlátásom is nagymértékben fejlődött. Hajzer Angelika mellett megismerkedtem a nemzetközi projektmenedzsment folyamatával és különféle rendezvények szervezésében is részt vehettem, ezáltal kialakult bennem egy biztos kép arról, mivel is szeretnék a jövőben foglalkozni.

Hálás vagyok, hogy a kezdeti tapasztalatlanságom ellenére már a kezdetektől fogva értékes és megbízható tagjaként kezeltek a szervezetnek, ami nagyban hozzájárult az önképem javításához."

Gyulai Anna, Debreceni Egyetem, Romanisztika szak végzett hallgatója

13240021 1310519732294803 8889878179957088388 n

"2015 nyarán hallatom először a szervezetről, Budapesten, majd a CEIPES Tréneri Képzésen vettem rész legelőször, önkéntesként
Számomra elsőként a tréneri alapkompetenciák megismerését, valamint a tréning gyakorlatokon keresztül több felismerést, AHA élményt, és sokszínű látásmód megtapasztalását nyújtotta a CEIPES képzése. A csapat közös munkájában való aktív részvételem véleményem szerint sokat fejlődött. Elsődleges célom az volt, hogy megtanuljam a tréneri kompetenciákat, melyek ismeretében tréningeket tudjak összeállítani, és tartani HR tanácsadóként.

Összességében elmondhatom, hogy jó döntést hoztam, akkor, amikor a CEIPES mellett döntöttem. Felkészült oktatónknak és a rendkívül sokszínű csapattagjaimnak köszönhetően élményekben gazdag napokat tölthettem Debrecenben.
A CEIPES Hungary Egyesület segítségével bárki – diák, vállalkozó, alkalmazott egyaránt – fejlesztheti készségeit, képességeit. Mindenkinek lehetősége nyílik például önismeretének, karriere menedzsmentjének, kommunikációs technikájának, munkajogi ismereteinek, munkahelyi beilleszkedési módszereinek, vagy a mindennapi élete során hasznosítható tudásának gyarapításában. Felkészült, segítőkész, lelkes szakértők várják az érdeklődőket."

Krasznainé, Balogh Edina egyéni vállalkozó, HR tanácsadó, coach

edi 

"Andragógia szakos hallgatóként, gyakornokként kerültem a CEIPES Hungary Egyesülethez.. Jelenleg önkéntesként egy ifjúsági csereprogram megszervezésében veszek részt.

Az egyesületnek köszönhetően több nemzetközi tréning résztvevője lehettem, amely szakmai tapasztalaton túl lehetőséget nyújtott számomra, hogy új helyekre utazhassak, megismerhessek más kultúrákat. A külföldi csereprogramokra, tréningekre történő jelentkezések mindenki számára nyitottak, amit személyes tapasztalataimból kiindulva minden fiatal számára ajánlok."

Nagy Noémi, Debreceni Egyetem, volt Andragógia szakos hallgatója

10647145 10202522587686434 3565936860598620193 n 

" I confirm that I was employed as a trainee with CEIPES from 15 of February 2016 – 15 of May 2016. My main responsibilitis where maintaining a non-formal english language classes for CEIPES members and other persons who where interested to develop their language skills.

During this time I improved my organisational, communication and leadership skills and I truly believe that it will help me in my professional career. I have broden my wiev of non-formal education importance in nowadays. I am happy and thankful of CEIPES for giving me this wonderful opportunity to be part of CEIPES team. As well I want to be thankful for all people who where taking part of English sessions, the time I spent with these people learned me how different we are and way we perceive world.

As well I enjoyed my time in Hungary, Debrecen. I gained new knowledge of Hungarian culture, history and language. What's more, I have made new friendsips during my stay in Hungary. In near future I am interested to build bridges between Hungary and Latvia in non-formal education and cultural fields.

Angelika is positive and open-minded person with strong work ethics. She have good leadership and organisational skills, which I learned from her during my internship. She is person who can inspire and lead the people around her. I wish her best for shes future and business. Angelika always where warm welcomed to help with any kind of questions or requests. I learneda a lot about non-profit organisation work and importance in Europian Union context.

Thanks to Angelika I am motivated to continue my education in non-formal education field.

Sabīne Jukša

erasmusgyak 

"A közösségért és az egyénért tett szolgálatuk, a szó legnemesebb értelemben példamutató." -írta Rólunk Gismo

"A CEIPES Hungary Egyesület által 2015-ben Görögországban, egy Ifjúsági cserén vettem részt az ERASMUS + program támogatásából. Egyrészt nagyon jól éreztem magam, másrészt ismerkedhettem olyan nemzetek kultúrájával és képviselőivel, akikkel eddig még soha nem találkoztam. Azóta is tart a jó barátság, idén tervezem, hogy meglátogatom Portugál barátaimat is. Gyakran gondolunk vissza mindannyian az együtt töltött 10 napra. Fantasztikusan szórakoztató és érdekes volt.

Ki kell emelnem Hajzer Angelika töretlen lelkesedését, amivel minden programhoz, projekthez áll. Példamutató. A körülötte lévő csapat pedig ügyesen támogatja Őt mindenben. Személyre szabottan igyekeznek mindenben segíteni mindenkinek. A közösségért és az egyénért tett szolgálatuk, a szó legnemesebb értelemben példamutató."

Szabó György Gismo

gismo 

 A CEIPES Hungary Egyesület egyrészt azért kiemelkedő véleményem szerint, mert egyéni meglátással bír, színes, játékos és közvetlen hangvételű programokat kínál.

A munkaerőpiacra felkészülést számos újszerű eszközzel, karrier menedzsmenttel, alternatív munkaerő-piaci szolgáltatásokkal segíti, és nemzetközi lehetőséget biztosít a fejlődésre. Szakmai partnerszervezetként több éve dolgozunk együtt, lelkesen és eredményesen.

 

Húri Beáta, Lépéselőny Egyesület elnöke

10494598 664918253605693 1012697864876774258 n 

A CEIPES segítségével 2014 márciusában vehettem részt egy 10 napos Youth Exchange programon Erdélyben, Szovátán.
Mai napig az életem egyik leghasznosabb élményének tartom, hiszem rengeteg tapasztalatot gyűjthettem, mind az angol nyelv, mind az üzlet és a szociális élet területén. Talán közhelynek hangzik, de sok új barátra és új kulturális ismeretre tehettem szert, melyeket azóta is hasznosítok.


Ez a program főleg outdoor, azaz külső színtéren volt, egy expedícióval tarkítva. Meggyőződésem szerint az összetartó csapat nélkül egy nagy kihívásnak tekintettem volna, így, velük egy kalandnak fogtam és fogom fel azóta is.
Rengeteget tanulhattam az üzletről, a vállalkozásokról, a kockázatvállalásról és az időbeosztásról. Természetesen ezt mindet angolul. Emellett az elmaradhatatlan nemzetközi vacsorával egybekötött búcsú buli sem maradhatott el.
Ezért az élményért csakis a CEIPES egyesületnek lehetek hálás, és azóta is próbálom követni társadalmi tevékenységeiket. 

Szabó Bettina

1622709 10152147269473375 602974127536073150 n

"A CEIPES Hungary Egysület tréningjein fejlesztheted társas készségeidet, bővítheted kapcsolatrendszeredet, majd a megszerzett tudásodat kipróbálhatod idegen környezetben. Ez az igazi személyiségfejlesztés!"

A CEIPES által készített készségértékelő tesztrendszer hiánypótló termék a munkavállalói készségekfelmérésenek módszertani piacán. Az öt szempontú rendszer alkalmazása valóban hozzásegítheti a speciális képességű fiatal munkavállalókat ahhoz, hogy megfelelő szakmát tudjanak választani vagy képesek legyenek saját munkapályát kialakítani.
A módszertanban alkalmazott tesztek és felmérési gyakorlatok kultúrafüggetlensége hozzájárul ahhoz, hogy a tesztrendszert más országokban is alkalmazhatóvá váljék.
A tesztrendszer egyes szempontjaiban, például a "Megfigyelés" szakaszában beemeli a munkaerőpiacon gyakran használt AC rendszerek előnyös, ezen a területen történő alkalmazhatóságát.
A tesztrendszer megalapozott elmélete és gyakorlati megvalósíthatósága miatt saját munkám során is használni kívánom a CEIPES Leonardo Kiadványát.

Rády Eszter, Pszichológus

Rady-Eszter-Andrea-e1383492644367

"A CEIPES támogató környezete önbizalmat adott nekem az ötleteim megvalósításához, a közös brainstormingok során előhozta a kreatív énem, amely manapság sokakból (beleértve engem is) kialszik már egészen kicsi korban.


A CEIPES-t ajánlom azoknak a fiataloknak, akik bizonytalanok a jövőjüket illetően, pályakezdők vagy nem tudják, merre tanuljanak tovább, mi lenne a helyes út számukra.
Ez a szervezet segítséget és támogatást nyújt abban, hogy megfejtsd önmagadat, hogy rájöjj mik az erősségeid, miben vagy különleges. Különböző programokon vehetsz részt náluk, amelyeken rengeteg élménnyel, tapasztalattal és új barátokkal gazdagodhatsz!"


Hernádi Netta Emberi Erőforrás Tanácsadó hallgató 

 

netta 

"Sok ötletet, módszertant, és leginkább inspirációt kaptam" "Törökországban, egy szakmai tréningen vettem részt a CEIPES Hungary Egyesület által. Fantasztikus élmény volt sok ország különböző szakembereivel találkozni. Sok sikerélményem is volt a visszajelzésektől is. Nem utolsó sorban sokat fejlődött az angol nyelv használata, és megerősödtem abban, hogy képes vagyok a szakmámban is használni.

Rengeteg új benyomást szereztem. szakmailag sok ötletet, módszertant, és leginkább inspirációt kaptam. Ezeket ma már használom a munkámban, de a médiában való megjelenéseimben is. Ritkán adódik az ember életében, hogy komolyabb anyagi megterhelés nélkül jusson hozzá rendkívül hasznos tudásra, képességekre, amik naprakészek.

A mindennapokban is használható képességfejlesztés történik a CEIPES Hungary Egyesületnél, ami nem annyi, mint amikor okos tanácsokat olvasunk a könyvekben és az interneten. Kevés ilyen lehetőség van a rászoruló, az álláskeresésben és a mindennapi életben küszködő emberek számára. Mindenkinek ajánlom, hogy ne várjon, és használja ki azokat a fantasztikus ajándékokat, amit a CEIPES nyújt. Remélem, hogy én is hozzájutok további lehetőségekhez, amikben boldogan részt vennék, akár résztvevői, akár tanácsadói és tréneri minőségemben."

Kurtán Klára Vállalkozó, tréner, tanácsadó

 

13466553 1056519544395868 1195277090639034002 n 

"10 doboz cigi árából jutottam el 10 napra Törökországba...
Nagyon sokat jelent, hogy ezt úgy tehettem meg, hogy nem járt nagy lemondással.

Mindenkinek van egy olyan időszak az életében, amikor elkezd a saját lábára állni. Ilyenkor lehet a leginkább megalapozni vagy elszúrni az életünket. Szerintem Debrecenben a CEIPES Hungary az a szervezet, amelyik a leginkább segít átvészelni ezt az időszakot. Segít állást találni: A CEIPES Hu egy amolyan katapult az iskolapadból az első munkahelyre.
...és ha bosszant, hogy mindenki nyaralós fotókat posztol Facebookra, miközben Neked nincs rá pénzed, akkor jelentkezz a CEIPES által szervezett Youth Exchange-re. (Ja és közben még nyelvet tanulsz)"

Szabó Laci

lacika

"Az egyetemi évek során gyakorlati helyként választottam a CEIPES-t, és önkénteskedtem is.

A KarrierLab programsorozatok egyes eseményein vettem részt,jelenleg pedig a Tréneri alapkompetencia fejlesztő műhelymunkán.
A különböző rendezvények megszervezésébe,és ezek marketing tevékenységeibe is egyaránt besegíthettem,ami során megtapasztaltam mennyi mindenre kell egy adott esemény előkészületeinél figyelni. A jelenleg is futó KarrierLab programsorozatok kapcsán pedig megtudhattam többek közt, hogy mit is jelent a személyes márkaépítés fogalma,valamint hogy hogyan tudjuk hatékonyan és hitelesen eladni magunkat a munkaerőpiacon.
A CEIPES-t a fiataloknak szóló mobilitási programjai mellett ajánlanám azért is, mert számos olyan programot szervez,ami hasznos lehet az álláskeresők,munkáltatók és a pályakezdők számára is. A különböző tréningek,és műhelymunkák segíthetnek a résztvevőknek az új állás,vagy munkakör betöltéséhez szükséges készségek elsajátításában.Emellett azt is megtanulhatjuk, ,hogyan is írhatunk jó önéletrajzot,illetve motivációs levelet,ami szerintem nagyon hasznos segítség az álláskeresők, és pályakezdő fiatalok számára."

Gáspár Dóra, Debreceni Egyetem, Andragógia szak végzett hallgatója

dori 

"Nem tudok szóhoz jutni....
Tegnap olyan felszabadító, pozitív élményben volt részem ami hihetetlenül meglepett. Tisztábban voltam magammal (már mint azt hittem) azonban 2 óra alatt olyan infókat kaptam amiért mindig hálás leszek. Aki teheti vegye fel velük a kapcsolatot, keresse őket mert nagyon megéri. 

Pataki Péter, értékesítő

13237765 10154209197154469 5836315869978083429 n

A CEIPES-sel a képzésemhez kapcsolódó projekt menedzsment gyakorlat során kerültem kapcsolatba. A gyakorlatom során fejlődött a kommunikációs, valamint a problémamegoldó készségem. Úgy érzem, az önálló feladatok végrehajtása után bátran kijelenthetem, hogy sokkal magabiztosabb lettem.
Az egyesület fiatalos, lendületes munkája rendkívül motiváló lehet azok számára, akik keresik önmagukat, a helyüket a világban – itt ugyanis ehhez is segítséget kaphatnak. A dolgozók lelkiismeretesek, olyan emberek, akikre bátran támaszkodhatunk, ha elakadtunk az utunk során. Rendkívül színes programokat kínálnak, amelyek kielégítik a résztvevők, az érdeklődők igényeit.

Kocsis Bettina, Debreceni Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Szociológia és Szociálpolitika Tanszék, Szociális munkás volt hallgatója

betty 

"Egyetemi tanulmányaim során csatlakoztam a szervezethez, mint önkéntes. Tevékenységem során megtapasztaltam a projekt szervezés, ill. koordinálás nehézségeit is.Az itt végzett tevékenységem során fejlesztettem az idegen nyelvi kompetenciáimat és tudásomat, illetve a szervező készségemet, amit a nemzetközi programok, tréningek során hasznosnak bizonyulnak.
Az itt megszerzett tapasztalatokat és kapcsolatokat akár a magánéletemben akár a karrierem építése során tudom kamatoztatni.
A szervezetet minden olyan fiatalnak ajánlanám, akik szeretnének egy családias és barátságos csoporthoz csatlakozni. Nemzetközi mobilitási programok mellett olyan programokat is szervezünk, melyek hasznosak lehetnek mind az álláskeresőknek, mind a munkáltatók és pályakezdők számára."

Bodnár Zita, DE-IK Gazdaságinformatika BSC
DE-GTK Gazdálkodás és menedzsment BSC volt hallgatója

zita PICTURE 

A CEIPES Hungary által szervezett Tréneri alapkompetencia fejlesztő alapsorozatba kapcsolódtam be 2016 áprilisában. A CEIPES által szervezett Tréneri alapkompetencia fejlesztő program során részletes, alapos és átlátható képet kaptam a tréningek világáról, amely képessé tett engem képzések szervezésére, megtartására és értékelésére. Köszönöm a lehetőséget Hajzer Angelikának, Balla Gyulának és H Lőrincz Timinek.
Ajánlom Mindenkinek a CEIPES programjait, amelyek lehetőséget adnak saját karrierfejlesztésben valamint hazai és nemzetközi programokon való részvételekben is."

Suhajiné Szabó Zsuzsanna, Angol nyelvtanár, HR tanácsadó

13457642 1262524877105734 568552175 n 

Számomra nagy segítséget nyújtott a tréning, hatalmas önbizalmat nyertem vele és önmagamat is jobban megismertem ezáltal. Rengeteg munkaerő piaci információt is szereztem.

A CEIPES Hungary Egyesületet nagy előrelépésnek, "ugródeszkának" Tartom a fiatalok számára elsősorban, de az idősebb korosztálynak is segítséget tud nyújtani. A tréner Hajzer Angelika egy remek előadó, pozitív gondolkodású, a tréning során tapasztalataim alapján mindenkinek az érdekeit és igényeit szem előtt tartva készült napról napra. Nagy tapasztalattal rendelkezik és egy intelligens, magabiztos, segítőkész, jó humorú személynek ismertem meg.

Bacskai Nikolett, tréning résztvevő

10376325 660555277346208 7901236389187141106 n 

A CEIPES Hungary Egyesületnél írtam meg az egyetemi tanulmányaimhoz szükséges szakdolgozatomat, amiben nagyon sok szakmai segítséget és támogatást kaptam.
Azért ajánlom a szervezetet más egyetemi/ főiskolai hallgató részére, mert itt akár munkaerő-piaci, felnőttképzési, humánerőforrás, non-profit , marketing témában szakmailag, mind elméleti mind gyakorlati szinten teljeskörűen támogat a szervezet a gyakornoki tapasztalatod és a szakdolgozatod elkészítésében.

S. Csilla, DE GTK  hallgató

 
Csilla 

Önkéntes Pr és marketing feladatokat látok el (web oldal fejlesztés) a CEIPES Hungary Egyesületnél.
Ez az önkéntes munka főként az informatikai területén nyújt számomra fejlődési lehetőséget.A fiatalos légkör miatt is tudom ajánlani, illetve nem utolsó sorban szakmai fejlődésben kiemelkedő lehetőséget nyújt az önkéntes programjuk.

Jakab Attila, önkéntes, a Debreceni Egyetem, Igazgatásszervezői Szak hallgatója

 ati

"A miskolci, Fáy András Görögkatolikus SZKI tanulója voltam, amikor a CEIPES Hungary Egyesület által az Erasmus+ programon keresztül 2015 áprilisában Görögországban egy ifjúsági cserén vettem részt, teljesen ingyen. Ez a program egy kiváló lehetőség volt számomra az általam beszélt nyelv )angol) gyakorlására és az együttműködő készségem fejlesztéséhez multikulturális környezetben.
Egy nagyszerű kalandban volt részem, sok új embert megismertem, kipróbáltam hogyan tudnék helytállni külföldön.


Minden fiatalnak, tanulónak és nem tanulónak is ajánlom ezeket az ifjúsági programokat amit a CEIPES szervez, hiszen ingyen juthatsz ki külföldre, és mindeközben fejlesztheted magad."

Demendi Milán

milán 

"Elsőnek egy karrier tanácsadáson vettem részt a CEIPES Hungary Egyesületnél, ami segített abban hogy jobban megismerjem Önmagam, segítséget nyújtott célkitűzésemben, önéletrajzom profi elkészítésében, ami által el is helyezkedtem, de maradtam is a szervezetnél önkénteskedni, mert szerintem ez egy pozitív dolog, hogy segíthetek másoknak.


Ami a CEIPES-t jellemzi: empátia, szaktudás, jó hangulat, közvetlen baráti légkör.
Azoknak ajánlom a szervezetet, akik szeretnének dolgozni és el is akarnak helyezkedni a munkaerő-piacon, és olyan fiataloknak akik szeretnének önkénteskedni és egy szuper csapatnak a tagja lenni."

Csere László, volt álláskereső

13432388 1053699951344494 8461429757245909060 n 

"Nagyon sokat tanultam.....

....hogy mihez, hogyan álljak hozzá, hogy küzdenem kell ha megszeretném valósítani ami szeretnék lenni, hogy mi legyen az a szakmám amire vágynék. Nagyon sokat tanultam hogy milyen legyen a viselkedésem, a beszédem stb.

Jól éreztem magam nagyon és köszönöm szépen!"

Évi, kompetencia felmérés résztvevője

10448734 310444735785577 3974403854517755421 n

Név nélkül, de akik még a szervezetünket ajánlják...

„A jelentkezésem alkalmával azt a célt fogalmaztam meg magamnak, hogy az eddigi tréneri ismereteimet, melyeket nemzetközi szintéren szereztem, rendszerezzem, és egy viszonyítási képet szerezzek, ahhoz, hogy az eddigi tudásomat elhelyezzem a rendszerben. Ezen célom eléréséhez, a CEIPES által szervezett Tréneri alapkompetencia fejlesztő tréningen, maradéktalanul megkaptam minden segítséget. Sőt azt kell hogy mondjam, hogy a cím által megfogalmazott alapokon túl sokkal többet kaptam, mint egy egyszerű alapozó tréninget. Sokkal szélesebb spektrumú eszköz ismeretet, ötletes, kreatív, újszerű megoldásokkal ismerkedhettem a tréning során. Nem mellesleg egy színes, kedves, elfogadó és befogadó társasságot is megismertem a tréning során. Nem csak a résztvevők, de a CEIPES tagjai is barátságos, nyitott emberek, akik szívesen segítenek minden nehézségben és megoldási ötletekkel látnak el probléma esetén. Ezúton is szeretném megköszönni a CEIPES munkatársainak, hogy lehetőséget kaptam a tréningen való részvételre, és hogy megismerhettem ezt csodálatos csapatot. Köszönöm!
Mik azok az értékek a CEIPES Hungary Egyesületnél, amiért ajánlom Mindenkinek?
- segítőkészség, kreatív megoldások
- elszántság, határozottság
- a rendelkezésükre álló rengeteg tapasztalat és tudás háttér, amit hajlandóak átadni
- barátságos és befogadó légkör
- sokszínű csapat"-- Kooperáció Egyesület trénere

„Érdekes, aktuális témákhoz kapcsolódó előadásokon vettem részt a CEIPES Hungary Egyesületnél, amik nagyban elősegítik, hogy a munkaerőpiacon keresettebbek legyenek a munkavállalók. Az előadóktól hallott információkat tanácsadóként is értékesnek ítélem. Mind az egyetemi tanulmányaikat folytató hallgatók, mind a már végzett diplomások olyan segítséget kaphatnak, amivel hatékonyabbak, eredményesebbek és ezáltal sikeresebbek lehetnek. Felmerülő kérdéseikre szakmailag felkészült és hasznos válaszokkal szolgálnak. Tanácsadási csomagjaik komplex megoldást nyújtanak az álláskereséshez és az állásinterjún való eredményes szerepléshez."--Egy programon résztvevő, HR tanácsadó

"Egy egyéni, személyre szabott karrier tanácsadáson vettem részt, és a KarrierLab eseményén a CEIPES Hungary Egyesületnek. A tanácsadáson sok segítséget kaptam az elhelyezkedéshez, kontaktokat, új ismereteket és tippeket. Ha szeretnél magabiztosabb lenni az álláskeresésed folyamatában , és szeretnél új tájékozódási lehetőségeket kapni, baráti hangulatban, akkor keresd fel a CEIPES Hungary Egyesületet!"-- Egy karrier tanácsadáson részt vett álláskereső

„2015-ben Görögországban vettem részt egy Ifjúsági cserén a CEIPES Hungary által, ami teljesen ingyen volt az ERASMUS + programból. Az angol nyelv gyakorlásának lehetősége, és a más kultúrából származó fiatalok megismerése egy nagy lehetőség volt számomra, amit köszönök a szervezetnek. Azért ajánlom a velem egykorú fiataloknak, mert A CEIPES segítségével a nemzetközi programok során elsajátított tudást kamatoztatni tudják a mindennapjainkban, akárcsak én. „-- Egy Ifjúsági cserén részt vett, 19 éves tanuló

13427930 1053722711342218 4736771147638284109 n 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés