14550684 1196168757092059 952970499 o 

Manapság, amikor a különböző elektronikai eszközök a napunk szerves részét képezik, nem árt, ha néha tartunk egy kis digitális méregtelenítést.Kis odafigyelést igényel, ám a hatása óriási lehet. Feltölt, energetizál, stresszoldó hatással bír, így kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lehetünk. Lássuk, hogyan!

1. Vidd ki a hálódból az elektronikai eszközöket

Fontos, hogy ne legyen a hálódban a számítógéped, sőt, a legjobb, ha a tv-t is száműzöd onnan. Arianna Huffington Az alvás forradalma című könyvében részletesen is foglalkozik ezzel a témával. Részletesen, tudományos megfigyelésekre alapozza a feltevéseit, miszerint sokkal jobban ki tud kapcsolni az agyunk, ha egyáltalán nincs elektromos eszköz a hálónkban. A legjobb, ha a mobilunk ébresztőjét is lecseréljük egy hagyományos ébresztőórára - és rögtön el is jutottunk a következő ponthoz.

2. Ne mobilozz közvetlenül ébredés után

Biztos neked is ismerős, amikor kinyomod a mobilodon az ébresztőt, aztán kétszer a szundit, és még további húsz percet töltesz az ágyban azzal, hogy végigpörgeted a különböző közösségi oldalakat. Ezek a percek azonban sokkal értékesebbek, mint gondolnád. Elegendő például ahhoz, hogy listát írj a napi feladataidról, hogy kényelmesen, nyugodtan elfogyassz egy csésze kávét, vagy éppen arra, hogy öt percet meditálj. Hidd el, mindezek sokkal hasznosabbak, mint a Facebook vagy Instagramm végigpörgetése.

3. Kapcsold ki a telefonos értesítéseket

Kevés olyan ember van, akinek ne pittyegne minimum fél óránként a telefonja a különböző értesítések miatt. Ez azonban ahhoz vezet, hogy szinte mindig kéznél - vagy kézben - van a telefonod, ami elvonja a sokkal fontosabb dolgokról a figyelmedet. Ráadásul önkéntelenül is úgy érzed, hogy folyamatosan online kell lenned, hogy ne maradj le a fontos dolgokról. De gondold át: az igazán fontos és értékes dolgok valóban online történnek?

4. Tarts digitális-mentes hétvégét

Összpontosíts magadra és a szeretteidre ahelyett, hogy mások életének a csekkolásával töltöd az időd nagy részét. Ráadásul sokszor az általunk követett emberek hamis életet mutatnak felénk, ami borzasztó hatással lehet az önbizalmunkra. Arról álmodozunk, hogy ugyanolyan szépek-sikeresek-gazdagok-népszerűek legyünk, mint ők, és belemerülünk a saját életünk esetleges kudarcaiba.Pedig a megoldás egyszerű:

+ 1: lépj ki az internet világából! Tanulj, fejleszd magad, ugyanakkor szánj elegendő időt a testi és lelki feltöltődésedre. Hidd el, csak elkezdeni nehéz, ám az eredményért, amit ez a pár egyszerű pont hoz, megéri!

Írta: Kocsis Bettina