MILYEN KÜLFÖLDI MOBILITÁSI PROGRAMOKAT SZERVEZÜNK MI NEKED? 
 

erasmus

Szervezetünk a CEIPES Hungary, 2011 óta az európai hálózattal rendelkező CEIPES Network magyarországi tagszervezete, így 11 országgal van aktív együttműködésünk, úgy mint Olaszország, Belgium, Németország, Portugália, Spanyolország, Görögország, Örményország, Törökország, Bosznia-Hercegovina, Albánia, Jordánia, akikkel közösen különböző ERASMUS Plusz projekteket valósítunk meg partnerségben, úgy mint:

Ifjúsági csere, ami Magyarországi fiataloknak (13-30 éves) itthon és külföldön megszervezett (5-21 napos) programokon lehetőséget teremt más nemzetek fiataljaival való találkozásra és az egymástól való tanulásra.

Rövid tréning programok: Az Erasmus+ program keretében nemzetközi képzéseken, szemináriumokon a szervezetünk munkatársai, önkéntesei mellett (18 éven felüli, a témában elkötelezett, motivált, legalább középfokú nyelvismerettel rendelkező) fiatalok is részt vehetnek. A tanulmányi célú mobilitás fejleszti a résztvevők készségeit, személyiségüket és növeli esélyeiket a munkaerőpiacon. A projektek a nemzetközi mobilitást segítik elő.

 MIÉRT JÓ EZ NEKED?
 • Ha hazai pályán nem jutottál előre, az Eu kínál neked perspektívát.
 • Világot láthatsz, non-formális képzésen vehetsz részt nemzetközi környezetben
 • Csereprogramokban cserélődhetsz ki.
 • Különböző népek, nemzetiségek kultúrájának, nyelvének, szokásainak, tradícióinak lehetsz részese
 • Oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatokat szerezhetsz egy másik európai országban
 • Programokon nem csak a kompetenciád fejlődnek, de elősígíti a személyiségfejlődésedet is
 • Angol nyelvből magabiztos tudást szerehetsz
bigstock group jumping 162355792
 
HOL TALÁLSZ ILYEN PROGRAMOKAT?

 CEIPES Hungary által szervezett programok: ITT és ITT .                          Más szervezetek által szervezett programok : ITT és ITT .

 
A PROGRAM KÖLTSÉGEI

A programot az EUB finanszírozza, az Erasmus+ programból valósul meg.

A képzést, a szállást, a napi háromszori étkezést és a bekészítéseket a Partner szervezet biztosítja az INFOPACKban leírtaknak megfelelően, így neked INGYENES!

Az utazási költség előfinanszírozott. Ami azt jelenti, hogy a lakóhelyed és a képzés helyszíne közötti távolságra egy átalány díjat határoznak meg. (Lásd táblázat) Ebből a keretösszegből kell megvásárolnod a kiutazásod és a hazautazásodhoz, amelyet a képzés során elszámolnak, és 100 %-ban visszatérít a Partnerszervezet.


FONTOS: Az általány összeg feletti részt a program már nem téríti,tehát az már a te költséged lesz. Ezért érdemes időben megvásárolni a jegyeket, hogy minél olcsóbban hozzájuthass.

Névtelen 

 

A PROGRAMOKON VALÓ RÉSZVÉTEL LÉPÉSEI

1. Válaszd ki mobilitási programot, amin szeretnél részt venni.
Itt tájékozódhatsz aktuális lehetőségekről:

2. REGISZTRÁCIÓ: Regisztrálj az elektronikus adatbázisunkba - ITT - és küld el magyar és az angol nyelvű önéletrajzodat és motivációs leveledet a promócióban megadott határidőig a e-mail címre. Az érdeklődők részére részletes "Infopackot" küldünk.

4. KIVÁLASZTÁS: Mivel a mobilitási programokra csak limitált számú résztvevőt küldhetünk, tapasztalat és motiváció alapján kiválasztjuk a megfelelő jelentkezőt. Az első körben a motivációs leveled alapján, a második körben egy személyes elbeszélgetés alapján döntünk. Mind a két körös kiválasztás után a választás eredményéről értesítést küldünk,. Első körben a jelentkezési határidő lejárta után, maximum 1 héten belül, második körös kiválasztás után az elbeszélgetés után maximum 1 héten belül.


A kiválasztásnál előnyt élveznek azok, akik:

 • Hajdú-Bihar megyében laknak
 • Hátrányos helyzetűek (alacsony iskolai végzettségűek, vidéken elő, nehéz körülmények között élő, fogyatékkal élő, kisebbséghez tartozó, stb.)
 • Még soha nem vettek részt külföldi mobilitási programon

A kiválasztás további kritériumai:

 •  Ificsere esetén legalább társalgási szintű aktív angol nyelvtudás, tréningek esetén legalább középfokú aktív angol nyelvtudás
 • A mobilitási program témájában érdekeltség, motiváltság, elkötelezettség
 • A motivációs levélben bemutatott előnyök, célok és program hatása a személyes/szakmai fejlődésre
 • Érvényes személyi igazolvány és/vagy útlevél

5.  MEGÁLLAPODÁS:

Pozitív válasz esetén telefonon vagy személyesen felvesszük veled újra a kapcsolatot, majd a megadott határidőn belül kitöltöd és vissza küldöd a Jelentkezési lapot- Mobilitási_jelentkezési-lap.pdf -  és ezzel egy időben befizeted a szervezethez a részvételi díjat, a Fizetési feltételekben leírtak szerint. Ezzel garantálod a Mobilitási programon való részvételed.
A befizetésről szóló igazolást szkennelve, vagy a netbankból letölthető pdf-file-t küldd el e-mail címre. Mi csakis abban az esetben továbbítjuk jelentkezésedet a tréning / ificsere szervezőinek, ha a befizetést igazoló e-mail megérkezett hozzánk.

6. RÉSZVÉTELI DÍÍJ BEFIZETÉSE:

A Mobilitási programon való részvétel díja: 5000 Ft/fő, amit a szervezetünk a szervezés költségeinek fedezésére használ fel.
Csökkentett, 2000 Ft részvételi díj fizetését kérelmezhetik azok az önkéntesek és gyakornokok, akik legalább 40 óra önkéntes/gyakornoki munkát végeztek a szervezetnél. A részvételi díj befizetése az adott évben korlátlan számú külföldi tréningre vagy ificserére való jelentkezésre jogosít.

Némelyik tréningnél feltüntetünk extra jelentkezési díjat. Ez az összeg a CEIPES Hungarytól függetlenül kerül megállapításra, MINDEN ESETBEN a tréninget lebonyolító partner szervezetnek kell fizetni az összeget, melyet az állapít meg, hogy mikor és hogyan kell fizetni. Ennek intézésében kollégánk készséggel segít a e-mail címen.

Amennyiben a megadott határidőn belül nem kapjuk meg az igazolást, a sorban a következő legjobb jelentkezőnek adjuk át a lehetőséget.

7. VISSZAIGAZOLÁS: Amint megérkezett a befizetésről az igazolásod, mi felvesszük a kapcsolatot a szervezőkkel és továbbítjuk nekik a jelentkezési lapodat, és közvetlenül összekapcsolunk a külföldi kollégánkkal, akik elküldik számodra a részletes INFOPACKOT.
Az IFOPACK megérkezése előtt ne vágj bele jegyvásárlásba, abban részletes tájékoztatást kapsz, hogy pontosan mikor és hova kell érkeznek, milyen jegyekre szól a visszatérítés.


8. UTAZÁS MEGSZERVEZÉSE: A CEIPES Hungary nem fizeti ki a résztvevők utazását, azt mindenki saját maga finanszírozza meg előre. Azonban az Erasmus+, Európai Ifjúsági Alap (EYF), illetve más alapok támogatásának köszönhetően a Mobilitási programok utazási költségeit a szervezők térítik vissza. A visszatérítés módjáról, idejéről és az összeghatárról a jelentkezés előtt a promócióban és/vagy az INFOPACK-ban hivatalosan is tájékoztatatást nyújtunk.

Az INPACKban leírtaknak megfelelően a tréning megkezdése előtt minimum 4 héttel, de minél hamarabb szükséges lefoglalni a repülőjegyeket, amelyekről igazolást szükséges küldeni a Fogadó szervezetnek. Megvásárolni a jegyeket csak a Fogadószervezet írásbeli visszaigazolása/megerősítése után lehetséges.

Minden utazással kapcsolatos kifizetést (számlákat, bizonylatokat), jegyeket, beszállókártyákat őrizz meg - csak ezek bemutatása esetén tudnak a szervezők visszatérítést fizetni. Mielőtt átadod ezeket a szervezőknek, fényképezd le őket vagy készíts fénymásolatot róluk.
Ha az utazás szervezésével, vagy az útiköltség elszámolásával gondod adódik, vagy kérdésed van, munkatársaink készséggel segítenek neked benne.

Biztosítás: A külföldi programok idejére Nemzetközi Baleset és Felelősségbiztosítás megkötése kötelező, ami a résztvevő költsége!
Visszalépés a megerősítés után: amennyiben megbetegedés miatt nem tudsz részt venni a tréningen, azonnal jelezd felénk. Amennyiben nem tudsz orvosi igazolást bemutatni, a további tréningeken való részvételi jogot elveszíted.

9. FELKÉSZÍTÉS:
A kiválasztott résztvevőknek a kiutazás előtt, legalább 2 héttel az irodánkban egy 4 órás felkészítésen szükséges részt venniük.
A felkészítés során ellenőrizzük az utazási dokumentumok meglétét, a személyi igazolvány és vagy az útlevél érvényességét továbbá azt is hogy rendelkezel e biztosítással. Biztosítás hiányából származó károkra sem a szerveztünk, sem a Partnerszervezetünk felelősséget nem vállal. Megkötése minden esetben a résztvevő felelőssége!

A felkészítésen

 • Átbeszéljük részletesen a programot, a feladataidat a felkészüléshez (az adott témához előzetes adatgyűjtés, prezentáció készítés, videók összegyűjtése stb).
 • Továbbá mivel külföldön Magyarországot és Szervezetünket is képviseled, ezért mindkettőből fel kell készülnöd, amit a kinti program során interaktív formában prezentálnod is kell.
 • A program során Interkulturális Est lesz megrendezve, ahová a résztvevőknek magukkal vinniük Magyarországot, azon belül is lakóhelyedet bemutató tájékoztató füzeteket, szóróanyagokat, magyar termékeket (Túró Rudi, Pick szalámi, Téli fagyi, Pilóta keksz, Boci csoki, Egri Bikavér, Tokaji Aszú, Pálinka, Erős Pista stb.) és persze magyar zenéket is. Ezt is megbeszéljük, ki mit visz, mivel készül.
 • Valamint egyeztetjük az utazás részleteit, az elszámoláshoz szükséges tennivalóidat, és a program utáni feladataidat.
 • Nyíltan megbeszéljük a félelmeid és az elvárásaid.

10. DISSZEMINÁCIÓ: Visszatérés után egy beszámolót -  Beszámoló.pdf - kérünk írásban, legalább 10 db jó minőségű fotóval, és lehetőség szerint egy 3 perces videót. A visszatért résztvevők továbbá a helyi börzéken, fesztiválokon. rendezvényeken is részt vesznek, ahol mesélnek a nemzetközi tanulmányi útjaikról.

Amennyiben a Mobilitási programmal további kérdésed merül fel (ami a leírásban nem szerepel) fordulj bizalommal munkatársainkhoz, készséggel állunk a rendelkezésedre, akár e-mailben vagy személyesen irodánkban!

 

 JÓ UTAT! KELLEMES ÉS HASZNOS IDŐTÖLTÉST KÍVÁNUNK!

 

CEIPES HUNGARY CSAPATA

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés